Dumplings med räkfyllning, Mumsfilibabba på en D dag!
Dumplingsdeg:
4 dl mjöl
1 msk potatismjöl
2 krm salt
2 ägg
4 msk vatten
Fyllning:
300g skalade räkor
1 charlottenlök
0,5 tsk sesamolja
yttepyttesalt, smaka
Klister
2 msk majsmjöl
2 msk vatten
- Blanda alla delar till degen utom vattnet. Tillsätt vatten lite i taget så det gör ihop till en boll. Knåda till en smidig deg.
- Låt degen vila i minst 30 minuter
- Mixa alla ingredienser till fyllningen
- Dela degen i cirka 20 delar och kavla ut alla delar för sig
- Lägg en klick av fyllningen i på varje utkavlad degbit. Lägg en smal sträng av majsmjölsklistret i kanterna. Nyp ihop kanterna ordentligt.
- Låt en stor kastrull vatten sjuda. Lägg försiktigt ner dumplingsarna och låt sjuda cirka 3 minuter.
- Ta försiktigt upp den och låt dem rinna av ordentligt. Servera med soya.
- Klart!
Här hittar du alla recept för din D-dag! Ha det så jätte roligt.
/Johanna
Advertisements