M som i Morotssoppa!

Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar att göra saker på teman. Bokstavsteman. Här kommer ett smaskig soppa på bokstaven M! 

Den här soppan tar lite tid att göra, men mest väntetid i ugnen. Annars är den lika lätt att tillaga som de flesta andra recept här på bloggen. Soppan är så gudomlig, och gillar man som jag morötter i ugn så förstår ni vad jag menar.

honungsrostad morotssoppa, morotssoppa, honung, morot, morötter, soppa, soppa och pannkakor, mat på bokstaven m, bokstaven m, ingefära, vitlök, lök, gräslök

1 kg Morötter

1 Gul lök

2 cm färsk Ingefära

2 Vitlöksklyftor

2 msk Matolja

2 Msk Flytande Honung

1 1/2 Höns- eller Grönsaksbuljong

Salt och Svartpeppar

Gräslök till garnering

  1. Sätt på ugnen på 220 grader C.
  2. Skala och skär morötterna i fingerstora bitar, de gula lökarna i klyftor, ingefäran i tunna skivor. Lägg ner alltihopa i en ugnsfast form. Vitlöken kan ni lägga ner hel. Häll oljan över och blanda. Rosta grönsakerna i ugnen ca 50 minuter.
  3. Låt grönsakerna svalna något. Lägg sedan allting i en mixer, även all olja och skrap som kanske fastnat. Där finns mycket smak. Tillsätt ungefär hälften av buljongen och mixa till en slät soppa. Tillsätt mer om det behövs.
  4. Häll soppan i en kastrull och häll i så mycket buljong så att det får en konstistens du tycker om.  Hetta upp soppan innan den skall serveras. Gärna med något gott bröd.
  5. Salta och peppra efter behov.
  6. Klipp lite gräslök som krydda
  7. Klart!

Morotssoppan är med i ett tema jag gjort tillsammans med min äldsta son, som nu inkluderar hela familjen. Ni kan läsa mer om bokstavskalendern eller om ni är sugna på mer soppa kan ni gå till min blogg soppa och pannkakor som är fylld med massor med olika sopp och pannkaksrecept.

Smaklig spis!

Johanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s